Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας
Eurokinissi

Πέθανε, σε ηλικία 93 ετών, ο Ιωάννης Γρίβας, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος είχε υπηρετήσει και ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο Ιωάννης Γρίβας γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1923 στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εντάχθηκε στο δικαστικό σώμα το 1954.

Ως εφέτης συμμετείχε στο δικαστήριο το οποίο δίκασε τους ηγέτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 (28 Ιουλίου - 23 Αυγούστου 1975). Το 1979 εξελέγη Αρεοπαγίτης. Επτά χρόνια αργότερα ανέλαβε αντιπρόεδρος και την περίοδο από το 1989 έως το 1990 διατέλεσε πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, ο Ιωάννης Γρίβας επελέγη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη, να ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία διεξήγαγε τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989. Ορκίστηκε πρωθυπουργός στις 12 Οκτωβρίου 1989 και παρέδωσε το αξίωμα στις 23 Νοεμβρίου 1989 στον Ξενοφώντα Ζολώτα, ο οποίος ηγήθηκε της οικουμενικής κυβέρνησης που σχημάτισαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός.

Συλλυπητήρια από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Γρίβα, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον γυιό του στον οποίο εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια.

Όπως ανακοίνωσε, με ανάρτησή του στο facebook, ο επί πολλά έτη προσωπικός του φίλος και τέως δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Βασίλης Ξύδης, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, και ώρα 14.00, στο κοιμητήριο Αμαρουσίου.

Δημοφιλή