Αυτοκτόνησε θύμα βιασμού που συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ του Netflix

Ήταν 23 ετών.
Open Image Modal
Randy Shropshire via Getty Images

Αυτοκτόνησε η Ντέιζι Κόλμαν, 23 ετών, θύμα κακοποίησης που συμμετείχε και στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Audrie & Daisy». Η Κόλμαν φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 14 ετών, μαζί με μία φίλη της, σε ένα πάρτι στο Μιζούρι.

Η ιστορία της είχε γίνει γνωστή γιατί μίλησε ανοιχτά για το μπούλινγκ που δέχτηκε μετά τον βιασμό της, αλλά δεν καταδικάστηκε ποτέ ο 17χρονος που η ίδια υποστήριζε ότι την βίασε.

Την αυτοκτονία της ανακοίνωσε η μητέρα της στο Facebook.

«Ήταν η καλύτερη μου φίλη και μία καταπληκτική κόρη. Νομίζω ότι έπρεπε να το κάνει να φαίνεται σαν να μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτήν. Δεν μπορώ. Μακάρι να μπορούσα να της είχα πάρει τον πόνο! Ποτέ δεν συνήλθε από αυτό που της έκαναν εκείνα τα αγόρια και δεν είναι δίκαιο. Το κοριτσάκι μου έφυγε», έγραψε.

Η Κόλμαν ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση ενώ ήταν μεθυσμένη από ένα 17χρονο αγόρι, τον Μάθιου Μπάρνετ, σε ένα πάρτι τον Ιανουάριο του 2012, όταν ήταν 14 ετών.

Η μητέρα της είπε ότι βρήκε την κόρη της το επόμενο πρωί, έξω στη βεράντα, με βρεγμένα μαλλιά και φορώντας μόνο μπλουζάκι και παντελόνι σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Ο Μπάρνετ κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση, αλλά τελικά η υπόθεση απορρίφθηκε. Η οικογένεια της Κόλμαν υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στις πολιτικές σχέσεις που είχε η οικογένεια του αγοριού.

Ο Μπάρνετ ομολόγησε την ενοχή του για την κατηγορία ότι έθεσε σε κίνδυνο παιδιά, υποστηρίζοντας ότι η σεξουαλική του επαφή με τη Ντέιζι ήταν συναινετική.

Η υπόθεση της Κόλμαν έφερε στο προσκήνιο το θέμα των εφηβικών βιασμών αλλά και τον εκφοβισμό των θυμάτων. Η ίδια και η οικογένειά της αναγκάστηκαν τελικά να μετακομίσουν λόγω των απειλών και της παρενόχλησης που δεχόταν στο σχολείο.

Εμφανίστηκε στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Netflix, Audrie&Daisy, το 2016, το οποίο αναδείκνυε τον εκφοβισμό που αντιμετώπιζαν τα θύματα κακοποίησης εφηβικής ηλικίας.

Το άλλο κορίτσι του ντοκιμαντέρ, η Όντρεϊ Ποτ, είχε αυτοκτονήσει το 2012, λίγες ημέρες μετά τον βιασμό.