Επανέρχεται το τρένο Κόρινθος – Ναύπλιο

Την ιδιαιτέρως σημαντική γραμμή στην Αργολίδα, επιθυμεί να επαναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Open Image Modal
Eurokinissi

Από τον Ιούνιο του 2019 γίνονται συζητήσεις για την επαναφορά του τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο. Ωστόσο, παρά τις ενέργειες που έγιναν, η αλλαγή στην κυβέρνηση και η αλλαγή στη διοίκηση του ΟΣΕ, έφεραν το εγχείρημα σε “δεύτερη μοίρα”.

Πάντως, τώρα διαφαίνεται έντονη κινητικότητα, καθώς υπήρξε συνάντηση στην Τρίπολη, μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππου Τσαλίδη, στην οποία υπήρξε κοινή πεποίθηση ότι θα είναι επ′ ωφελεία όλων και κυρίως των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών, η επαναλειτουργία της γραμμής, που θα περνά από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και το Αργος.

Μάλιστα, η δρομολόγηση του τρένου Κορίνθου – Ναυπλίου, έχει και τη σύμφωνη γνώμη του ΟΣΕ, που είχε σχετική επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο οποίο θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα πενταμερής συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΓΑΙΟ ΟΣΕ.

Από την πλευρά της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι έτοιμη να βάλει δρομολόγιο Ιντερσίτι, ένα μήνα αφότου ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες από τον ΟΣΕ, αναφορικά με την αποκατάσταση της γραμμής.

Open Image Modal
HuffPost Greece