Αυτή είναι η πιο δύσκολη γλώσσα να μάθει κανείς

Σε ποια θέση βρίσκονται τα ελληνικά.
|
Open Image Modal
SIphotography via Getty Images

Ποια είναι η πιο δύσκολη γλώσσα για να μάθει κανείς; Αν και η απάντηση φαίνεται εύκολη, στην πραγματικότητα είναι αρκετά περίπλοκο στο να την απαντήσει κανείς.

Όλα εξαρτώνται από την μητρική γλώσσα ενός ατόμου.

Η απάντηση για ένα άτομο μπορεί να είναι πολύ διαφορετική για ένα άλλο. Αυτό ισχύει και για ομιλητές της ίδιας γλώσσας. Ένα άτομο, του οποίου η μητρική γλώσσα είναι τα αγγλικά, μπορεί να μάθει πολύ γρήγορα τα κορεάτικα αλλά να δυσκολευτεί πολύ να μάθει τα Ιαπωνικά. Ένας άλλος αγγλόφωνος, ωστόσο, μπορεί να μην έχει θέμα με τα ιαπωνικά αλλά να δυσκολεύεται να μάθει τα κορεάτικα.

Ωστόσο, παρά την υποκειμενικότητα της απάντησης, υπάρχουν μερικά αντικειμενικά πράγματα που μπορούμε να εξετάσουμε και να αναλύσουμε. Μπορούμε επίσης να δούμε το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ο κόσμος κατά μέσο όρο για να μάθει μια γλώσσα.

Παρόλο που καμία γλώσσα δεν είναι απλή στην εκμάθηση, αυτές που σχετίζονται στενά με τη μητρική σας γλώσσα θα είναι πιο εύκολες να τις μάθετε από άλλες. Για παράδειγμα, ένα αγγλόφωνο άτομο θα έχει λιγότερα προβλήματα (κατά μέσο όρο) να μάθει γλώσσες που είναι γερμανικής προέλευσης (νορβηγικά, ολλανδικά, σουηδικά, γερμανικά) από αυτές που δεν είναι. 

Χρησιμοποιώντας τους λίγους αντικειμενικούς παράγοντες που έχουν στη διάθεσή τους οι εμπειρογνώμονες, 5 γλώσσες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με τις πιο δύσκολες γλώσσες.

Αυτές οι γλώσσες είναι:

  • Κορεάτικα
  • Καντονέζικα
  • Ιαπωνικά
  • Αραβικά
  • Μανδαρινικά

Ενώ απαιτούν περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα για να αποκτήσει κάποιος την ευχέρεια να κατανοήσει την κάθε γλώσσα, μία από αυτές διαφέρει ελάχιστα από τις άλλες τέσσερις.

Σύμφωνα με το NVTC και το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υπηρεσιών, τα ιαπωνικά είναι, κατά μέσο όρο, αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη γλώσσα για να μάθει κάποιος. Παίρνει τους μαθητές που μαθαίνουν Ιαπωνικά μια επιπλέον εβδομάδα ή δύο περισσότερο από τους μαθητές των άλλων τεσσάρων και έτσι βρίσκεται στην αρχή της πυραμίδας, ως η πιο δύσκολη γλώσσα.

Σε ποια θέση βρίσκονται οι άλλες γλώσσες: 

Open Image Modal
Σε ποια θέση βρίσκονται οι άλλες γλώσσες:

 Πηγή: zidbits