isorropia

Ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Υπάρχει άραγε αυτός ο όρος εν έτει 2018; Ζούμε σε εποχές όπου οι ρυθμοί της
Γενικές οδηγίες για τα γεύματα των παιδιών Το πρωινό του παιδιού είναι από τα βασικά γεύματα του, αφού του δίνει ενέργεια
Οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί παίρνουν κιλά και θεωρούν τη δίαιτα σαν το μοναδικό υπαίτιο. Για παράδειγμα, το ότι αγνοούν ή παραβλέπουν τα συναισθήματά τους είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που προκαλεί αυξομείωση βάρους. Σε ένα κόσμο που κινείται με τόσο γρήγορους ρυθμούς, έχουμε χάσει τους τομείς εκείνους της ζωής μας που πραγματικά μας κάνουν καλό στην ισορροπία και το σώμα μας, όπως το να παίρνουμε μια αναπνοή από την καθημερινότητα, να τρώμε ένα γεύμα που έχουμε ετοιμάσει από το σπίτι και και το να περνάμε ποιοτικό χρόνο με αγαπητούς ανθρώπους.
Η απειλή του πυρηνικού ολοκαυτώματος υποχώρησε αισθητά με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ωστόσο η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ
Μία σταθερή ταυτότητα, μπορεί να υποδηλώσει ακαμψία όταν το πλαίσιο επαναδιαμορφώνεται. Αντιθέτως, μία ταυτότητα με χαρακτηριστικά ασφαλούς προσαρμοστικότητας προσφέρει στον άνθρωπο την ευελιξία να κάνει τις σωστές επιλογές, τη σωστή στιγμή και να διατηρεί την αυτοεκτίμησή του. Έχοντας πάντα ως αφετηρία το στοιχείο του αυτοπροσδιορισμού (να μπορεί να ορίζει δηλαδή τον εαυτό του και να μην ορίζεται από τις καταστάσεις), είναι σε θέση να έχει ένα ασφαλές εφαλτήριο, γνωρίζοντας τις πρωταρχικές του δεξιότητες και τις αξιές του.
Σύμφωνα με την έρευνα του Dr. Daniel Goleman -συγγραφέα του πολυσυζητημένου bestseller «Συ­ναισθηματική Νοημοσύνη -Γιατί μετράει πιο πολύ από το IQ», οι ψυχολόγοι, ερευνητές και εκπαιδευτικοί σήμερα πια έχουν πειστεί ότι το IQ συνεισφέρει μόνο κατά 20% στη μελλοντική επιτυχία και ισορροπία του ατόμου, ενώ το 80% βασίζεται στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ). Ο Goleman αναφέρει ότι: «Με τον όρο Συναισθηματική νοημοσύνη ή EQ χαρακτηρίζουμε την ικανότητα του ανθρώπου να ενεργοποιεί τον εαυτό του και να επιμένει και να επιβιώνει παρ' όλες τις αντιξοότητες, να ελέγχει τις παρορμήσεις του και να καθυστε­ρεί την ικανοποίηση των αναγκών του.
Τα αγόρια βλέπουν στον πατέρα το μελλοντικό εαυτό τους. Θέλοντας να μοιάσουν στον πατέρα τους, ζητούν την αναγνώριση και την επιβεβαίωση σε ό,τι κάνουν όταν είναι στην παιδική ηλικία και θέλουν να τον ξεπεράσουν όταν είναι στην εφηβεία. Όταν ο πατέρας γνωρίζει πόσο επιδραστικός είναι στα μάτια του αγοριού του, θα νιώσει την ευθύνη που έχει και θα θελήσει να έρθει πιο κοντά του. Με τον ίδιο τρόπο που ο γιος θα υιοθετήσει υγιείς συμπεριφορές από τον πατέρα του όπως το νοιάξιμο, το σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμηση, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα υιοθετήσει και τις βίαιες, χειριστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές που θα δει σε εκείνον.
Σε μια καλή σχέση δεν υπάρχουν τσακωμοί. Οι καυγάδες σε μια σχέση δεν σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Η ποιότητα της σχέσης δεν εξαρτάται τόσο από τη συχνότητα η το θέμα της διαφωνίας αλλά κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζετε και τη λύνετε. Σημασία δεν έχει αν τσακώνεστε αλλά πώ τσακώνεστε. Φυσικά, οι διαρκείς καθημερινοί καυγάδες για τα πάντα μπορούν να γίνουν πολύ κουραστικοί και πιθανόν να υποδεικνύουν μια βαθύτερη ασυμβατότητα.
Πολλοί άνθρωποι «μισούν » την προσπάθεια που χρειάζεται η αλλαγή και η εξέλιξη. Γι'αυτό πολλές φορές αφήνονται στο τέλμα της παθητικότητας του γνωστού, ασφαλές, αλλά και βαρετού. Ο δρόμος όμως της Δημιουργίας, της Αλλαγής και της Αφθονίας, απαιτεί μετακίνηση από το βολικό και γνωστό, στο καινούργιο και άγνωστο! Όμως η μετακίνηση αυτή εμπεριέχει κόπο, τόλμη, δουλειά και προσπάθεια. Ο δρόμος δεν είναι ευθύς. Θα έχει τα πάνω και τα κάτω του, δυσκολίες και απογοητεύσεις. Αλλά αξίζει τον κόπο !
Είναι η πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, που η ελληνική κοινωνία δείχνει να έχει φθάσει σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ματαίωσε με απότομο και βίαιο τρόπο τις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε, έσβησε την τελευταία, με τα σημερινά δεδομένα, ελπίδα για όλα τα μικρομεσαία στρώματα, που από ένα σημείο και μετά είχαν εναποθέσει όλη τους την πίστη για φυγή προς τα μπρος, για ανακούφιση των βασάνων τους σε αυτόν. Και τώρα, με αποκορύφωμα το προς ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, διαπιστώνουν με σκληρό τρόπο την τελεσίδικη, απότομη και για πολλούς ακατανόητη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από ένα πραγματικό αριστερό κόμμα σε ένα ακραιφνές μνημονιακό.